25 augusti 2023
19:00

Gimo IF FK

Referat: Danmarks IF - Gimo IF FK

Regnmolnen hänger tunga över hemmaborgen, planen är så där omysigt regntung och publiken kryper ihop på altanen till klubbhuset. Klockan slår 19:00 och domaren blåser igång omgång 14, på andra sidan står Gimo IF FK.

Vi trycker på direkt för att visa vems plan detta är och vi har ett par riktigt fina anfall redan från start. Gimo, möjligen tagna på sängen av den exploderande starten
Kommer i gång fint och har ett bra tryck under första 10. Men vi tar över och har ett par bra sekvenser som peakar i 15de med att Alva sätter den på Ullis som trycker in kvällens första och vi har 1-0 efter första kvarten spelat. Efter målet inleds en period där det är ett ställningskrig om mittfältet som vi vinner, där vi äger och vårdar bollen, men vi sätter inte dit den förrän Peps hittar luckan med en fint löpande Ullis som hittar nätet med ett distinkt skott. Och vi har 2-0 efter halvtimmen spelad. Ytterligare en period inleds där vi igen äger och vårdar bollen. Perioden innehåller tyvärr två spelavbrott med liggande Gimo-spelare. Efter en misslyckad hörna från Gimo går bollen likt ett pärlband på vår högra sida. Hela vägen upp till en fram rusande Ullis som lägger in den fint mot bortre straffområdet där en Leek som tagit löpningen från sin backplats enkelt sätter en bredsida rakt förbi målvakten och 3-0 är ett faktum. Vi tar med oss tremålsledningen in i halvlek, en halvlek som vi genomfört riktigt bra. En halvlek där vi äger och vårdar bollen. En halvlek som avslutas med årets finaste anfall.

Mörkret har gjort sin entré och vi startar andra halvlek med lamporna på. Båda lagen börjar halvleken piggt. Vi fortsätter på den inslagna vägen och försöker vårda bollen. Tidigt i andra får Peps kliva av, och vi möblerar om i uppställningen och Helena kliver på. Den första kvarten spelar vi bra, med ett par uppstick och försök på mål. Men bollen stutsar runt och inte vår väg vilket gör att vi få lite felpass och släpper in Gimo som försöker reducera men våra defensiva pjäser står i vägen och kommer Gimo förbi står sista utposten Åsa på rätt plats. Båda lagen börjar se trötta ut och det är en period av slarvigt spel blandat med uppstick från båda sidor, där vi dock är närmare en utökning än Gimo är en reducering. Kapten T får kliva ut halvvägs och ersätts av Alex. Halvleken flyter vidare med mer stressat spel från båda sidor, där man visar upp lite sämre mottagningar och passningar som gör att andra laget får bollen. Stundtals hittar vi vårt bollvårdande grundspel där vi tar de enkla besluten. Det är mycket spel mellan straffområdena och vi krigar på, vi ger inte upp även om den regntunga planen suger musten ur oss. Inför den sista kvarten lämnar Donken planen och ersätts av Lina. Det är mycket kämpaglöd och tunga ben på planen men vi krigar oss igenom det sista av matchen och när domaren blåser av, andas vi ut och tar tre nya poäng in på kontot.

Tack domarteamet, tack Gimo IF FK, tack publiken och stort tack till bollmajorna från Danmarks IF F2014.

Nu tar vi en välförtjänt helg.

15’ 1-0 10. Matilda Ullström
29’ 2-0 10 Matilda Ullström
45’ 3-0 23. Anna Leek